Kam na hudební festivaly v Evropě?

Přemýšlíš, kam letos v létě pojedeš? Hledáš něco nevšedního? Chceš vyrazit z českých krajin, ale zároveň nechceš za velkou louži? Mrkni se s námi na krátké info o hudebních festivalech, které tě čekají letos v létě po Evropě. Vem kámoše, Big Shock! na cestu a zajeď si na fesťák, který ti padne přesně do noty!
Kam na hudební festivaly v Evropě?

PinkPop Holandsko

Slavný festival se od roku 1988 koná na specifickém místě MEGALAND v Landgraafu. Od svého prvního vydání navštívilo Pinkpop v 50 ročnících více než 2,7 milionu unikátních návštěvníků a 28x byl vyprodán. Hudba se hraje na pěti různých scénách v místě, kde nechybí ani stánky s občerstvením, cetkami, fesťákovými nezbytnostmi a tajnými relaxačními prostory.

Pinkpop Festival představuje širokou škálu soudobé hudby a jeho návštěvníci jsou široce rozmístěni mezi různými generacemi. Festival má rozsáhlou spolupráci s několika národními mediálními kanály a je živě vysílán v celostátní televizi a rádiu.

Letos tě na lineupu nemine třeba Metallica, Pearl Jam, Imagine Dragons, Twenty one pilots, Måneskin nebo Nightwish!

 

Festival GIF - Find on GIFER

 

Tomorrowland

Neskutečné efekty, kulisy, lineup a zážitky. Fesťák, kterej je vyprodanej během pár minut a na který nikdy nezapomeneš. To je Tomorrowland, jeden z největších hudebních festivalů na světě, který se koná v belgickém Boom, pořádaný a vlastněný původními zakladateli, bratry Beersovými. Tomorrowland se poprvé konal v roce 2005 a od té doby se stal jedním z nejpozoruhodnějších světových hudebních festivalů. Koná se každý rok v létě a nyní trvá 2 víkendy, vítá 400 000 lidí z více než 200 zemí a rok co rok na něj bývají lístky sehnatelné stále obtížněji.

A proč je to vlastně tak výjimečná podívaná? Pódia sahají od obrovského hlavního pódia na úpatí kulatého kopce s prostorem pro stovky tisíc lidí, přes malé magické stage plovoucí na vodě až po malinkou cihlovou „rave jeskyni“ vytesanou do kopce nebo do pekelně velkých stanů vyzdobených dekoracemi.

I když festival Tomorrowland hostí více lidí než jakýkoli jiný festival, upřímně to nikdy nevypadá tak přeplněné. Proč? Organizátoři vymysleli speciální stezky, kterými se dostaneš do určitých částí fesťáku. Funguje to jako dobře namazaný stroj a všichni lidé proudí konstantním směrem po kouzelně malebném festivalovém areálu.

 

Tomorrowland — Amicorum Spectaculum!

Sziget

"Ostrov svobody."

Festival Sziget je skutečně vlastní malá civilizace na ostrově v Budapešti, která se každoročně na týden vrací ovládnout Maďarsko. Je to víc než jen festival, je to opravdu životní styl! Když si koupíte 5 nebo 7denní vstupenku na Szigetu, stanete se „Szitizenem“ nebo taky jinak občanem Szigetu.

Při vstupu získáte promyšlený malý pas, který obsahuje celý rozvrh akcí na každé scéně a každý jednotlivý malý rozvrh aktivit navíc, od večírků u roztančeného ohně na pláži přes jógu v divadelním stanu až po tradiční maďarské taneční show a sochařské kurzy v umělecké zóně.

Festival Lineup for Sziget je vždy výjimečný. Na hlavní scéně jsou čtyři headlineři v každém ze 7 dnů a plno dalších umělců, kteří přes den ukazují nová zakoutí hudebních stylů. Hudba je zde extrémně rozmanitá a Sziget opravdu vyhovuje všem různým typům vkusu.

Najdeš tu taky celou latinsko-africkou vesnici Raggae s pódiem světové hudby a desítkami malých barů podél hlavních cest s tanečními parkety, kde taky nechybí nejrůznější žánry. Hlavní pódium má více rockových a alternativních headlinerů, zatímco dvě velká stanová pódia viděla více EDM všeho druhu, a také několik dalších rockových a sólových umělců.

Festival GIF | Gfycat

Monegros desert festival

"Jediné místo v Evropě, kde objevíte pravý význam R.A.V.E."

Toto odvážné tvrzení patří k festivalu pouště Monegros. Každoroční festival v odlehlém španělském pouštním městě Fraga je jednou z předních akcí elektronické hudby v Evropě. Festival má kořeny, které sahají až do roku 1994, kdy se rodina Arneau rozhodla dát Španělům ochutnat epické skryté RAVE koncerty, které zažívali na svých cestách po Evropě.

Tato událost se odehrává doslova uprostřed ničeho. S nejbližším velkým městem vzdáleným 200 km se zdá být neintuitivní pořádat hudební festival co nejdále od civilizace. Výhodou párty v poušti je však to, že neexistují žádná omezení hluku, což znamená, že párty nikdy nekončí.

Monegros, který zabalí něco, co by klidně mohlo být třídenní lineup, do 24 hodin, není pro slabé povahy. Tento festival, který se považuje za jednodenního Burning Mana, kterému se podobá vyprahlou krajinu, písečným tanečním parketem a zvláštním druhem větru typickým pro opravdovou poušť. A nemusíš za ním jet až za velkou louži!

20 Funny GIFs of People Overdoing It to Set Off Festival Season

Mohlo by tě zajímat

Největší novinky z letošního herního svátku E3 2018.

Největší novinky z letošního herního svátku E3 2018.

Los Angeles opět patřilo hrám. Velcí i malí vydavatelé a indie studia ukázala novinky a došlo rovněž k odhalení…

Mobilní hraní není jenom casual. Zkus herní telefony nebo Apple Arcade.

Mobilní hraní není jenom casual. Zkus herní telefony nebo Apple Arcade.

Mobilní hry mají většinou mezi hráči dost špatnou pověst a ono se ani není čemu divit. Stačí se podívat na populární…

REPREZENTUJ SVOU UNIVERZITU V ESPORTU!

REPREZENTUJ SVOU UNIVERZITU V ESPORTU!

Naše republika překonává éru Michala Davida a Helči Vondráčkový a nepřestává shockovat! Tentokrát naštěstí o něco lépe.…

TOP 5 cover songů historie

TOP 5 cover songů historie

Na letní update tvýho playlistu jsme se rozhodli přinést zpátky k životu pět nejlepších cover songů všech dob. Pojď…

Martin Myšák Michek vs. Refew ve Virtual GP! Kdo vyhrál?

Martin Myšák Michek vs. Refew ve Virtual GP! Kdo vyhrál?

Tentokrát si naši ambasadoři přičichli k esportu! Anička Fernstädt se už svezla s Martinem v náklaďáku, Renné Dang si…

Challenge Accepted: Hudební nářez s Eddie Stoilow.

Challenge Accepted: Hudební nářez s Eddie Stoilow.

Jestli bylo něco neuvěřitelnýho, tak to bylo tohle! Music Challenge už je za náma a neuvěříš vlastním uším, až se…

Challenge Accepted: Graffiti a Laser Show! aneb rozhovor s umělci.

Challenge Accepted: Graffiti a Laser Show! aneb rozhovor s umělci.

Čas letí jako voda a Art Challenge už máme za sebou! Přečti si, co všechno to obnášelo, jakej zážitek si výherci…

Úřadující mistr České republiky v MTB Enduro konečně na blogu!

Úřadující mistr České republiky v MTB Enduro konečně na blogu!

Shockhunters jsou zpátky a tentokrát si k nám na blog našel cestu hustým lesním porostem úřadující mistr Český…

Rozhovor s Márou Holečkem

Rozhovor s Márou Holečkem

Nestihl jsi live stream na našem Big Shock! Facebooku s Márou Holečkem? Tady máš záznam!

Big Shock! ti přináší Top tipy na stopování.

Big Shock! ti přináší Top tipy na stopování.

Je léto, takže o pohodlné spaní pod širákem a volnej čas není nouze a proto jsme se rozhodli ti přinést nejlepší tipy,…

Buď jako oni Kup si Merch

Nakoukni do našeho novýho e-shopu a už nikdy neřeš co na sebe! Hledej ty nejlepší čepice, trička, mikiny a další věci přímo tobě na míru.

Kupuj na meatlfy.cz
Kšiltovka Batoh Tričko Tílko