E-sport v roce 2021

Jak se vyvíjí e-sport v České Republice i ve světě, výše prizepoolů nebo jak ovlivňuje koronavirus e-sport jako takový? Nejen to si můžeš přečíst v tomhle článku.
E-sport v roce 2021

Jak se vyvíjí herní průmysl

 

I přesto, že to nemusí být vidět na první pohled, tak herní průmysl se veze na opravdu pozitivní vlně. “Profesionálních” hráčů přibývá skoro jako hub. A každý se chce mít jako Sima ve Slávii a světe div se, ono je to možné. Vše se dostává do mnohem většího povědomí a hraní her se stalo naprosto běžnou záležitostí v širokém věkovém spektru populace. Nutno říci, že věk takzvaných profíků je samozřejmě omezený jako v jiných sportech, ale to není téma článku.
Zajímavým faktorem je i obrovský vzestup mobilních her. A velký podíl má na tom to, že vybavení na takový turnaj je dnes pro většinu lidí bez potíží dostupné. Každý z nás má v kapse něco lepšího než tlačítkový telefon s hadem jako jedinou hrou. Ať ruku zvedne ten, kdo nikdy neslyšel o turnaji v mobilních hrách? Všichni již patrně nějaký zaznamenali a je vidět podpora organizací tímto směrem.

 

 

Zvyšuje se prizepool?

 

Ano ano a ještě jednou ano, každopádně záleží na hře a také na události.
Jen pro srovnání ve hře Counter Strike: Global Offensive (CS:GO) byl na turnaji Inter Extreme Masters 2019 celkový prizepool ve výši $1,000,000. Vážně tam vidíš šest nul a dolarový znak! Ale tento rok se chystá PGL Major, který se koná ve Stockholmu, kde si nejlepší týmy rozdělí až $2,000,000! Vzhledem k situaci o které se dozvíte také v tomto článku se bohužel nemusí letos tato akce uskutečnit. Prizepool The Internacional 10 ve hře DOTA2 se vyšplhal na naprosto nepochopitelných $34,333,874 a to je prozatimní rekord v historii e-sportu. Tato částka byla crownfoundingovaná skrze prodej kosmetických doplňků a skinů ze hry. 25% z každého prodeje navyšoval tuto částku. A sám jsem zvědavý, kde tyto prizepooly najdou svůj strop! Jestli ho najdou...

 

Mistrovství České republiky v počítačových hrách v roce 2021

 

Jako každý rok se v České republice koná mistrovství v počítačových hrách. Jen s malým rozdílem, že tam není tolik nul ani dolarová měna. Ale na tak malou zemičku uprostřed Evropy to není úplně nejhorší a je to dobrá průprava na ty dolary. Pro příklad bychom uvedli COOL ligu ve hře CS:GO, která nám v letošním roce začala 9. 3. V té si nejlepší týmy rozdělí až 500,000,- CZK.  Hodně z nás tuto částku nevydělá za rok.  Ale přeci jen tu máme menší rozdíly oproti minulým sezonám. A na scénu přichází největší téma posledních měsíců. Jmenovat to nemusíme, všichni víte, o co jde. Kdyžtak nápověda je v další větě. Kvalifikace se stejně jako každý rok jedou online, ale kvůli koronaviru se musí, které se normálně pořádají stylem LAN akcí, odehrát také z pohodlí domova.

 

Vliv koronaviru na turnaje?

 

Za zmínku všech jsme vybrali asi ten největší v „R šestkách“ Pátý ročník soutěže Six Invitational 21 se ve Francii neuskuteční podle plánu z důvodu zavedení cestovních omezení Francouzkou vládou. Místo toho se celý ročník soutěže pozastavil. Takže prostě letos nebude. I když se společnost Ubisoft snažila najít alternativu na uspořádání fyzického turnaje, tak za těchto podmínek to nebylo možné. Bohužel takových turnajů, které byli zrušeny nebo kulantně pozastaveny je opravdu mnoho a ze článku by se stala menší kniha. Ale i zde vynalézavé lidstvo našlo cestičku jak hrát soutěže i s diváky. Díky tomu streamovací platformy mají žně a fanoušci turnajů v počítačových hrách ukojí svou potřebu sledování kvalitních mačů.

 

 

 

Autor článku:

IRONIC OUTLAWS

Mohlo by tě zajímat

Big Shock! 20th Anniversary

Big Shock! 20th Anniversary

Výročí 20 let Big Shock: Cesta plná osvěžení a energie      

Ty největší herní pecky, které si letos zahrajeme

Ty největší herní pecky, které si letos zahrajeme

Letos nás kromě nový generace konzolí čeká i kotel novejch a hlavně zábavnejch her. Vybrali jsme pro tebe ty…

Vzpomínej na víc než 30 příchutí Big Shock!

Vzpomínej na víc než 30 příchutí Big Shock!

Myslíš si, že to bylo jen tak? Najednou se z ničeho nic objevily tyhle luxusní žlutý plechy a ty ses zamiloval? Asi tě…

5 + 1 Nejlepších arkád, u kterejch si pravděpodobně nechal svý mládí.

5 + 1 Nejlepších arkád, u kterejch si pravděpodobně nechal svý mládí.

Dneska už se to zdá neuvěřitelný, ale existovaly časy, kdy hrací automaty byly pro děti v herně, a ne pro závisláky v…

Marek Holeček expedice Nepál 2018

Marek Holeček expedice Nepál 2018

Expedice do Nepálu z první ruky! Přímo z pera Máry Holečka a my i ty máme to štěstí, že zrovna zde na Big Shock! blogu.…

Nejslavnější únikovky? Na Shock Challenge jsou prostě krátký!

Nejslavnější únikovky? Na Shock Challenge jsou prostě krátký!

Určitě už to všechno víš a nic tě nepřekvapí. Shock Challenge bude nářez o tom žádná, ale víš, že se fakt jedná o…

Shockhunters na Rally Dakar 2019.

Shockhunters na Rally Dakar 2019.

Legendární extrémní závod se blíží a Big Shock! u toho nesmí chybět. Rally Dakar 2019 klepe na dveře. Tentokrát se jede…

Trendy v eSportu v ČR

Trendy v eSportu v ČR

Pařit hry a mít za to pořádný prachy? Ouu, to je dream job. Jak je tomu u nás v Česku se dozvíš v rozhovoru s Tondou…

10 must have věcí, který si sbalit s sebou na Dakar

10 must have věcí, který si sbalit s sebou na Dakar

Budeme k tobě upřímní. Dakar není jen hlavní město Senegalu, ale taky pot, krev, dřina a bůhví co všechno ještě.…

Jak se nezhroutit z konce léta? Zkoukni našich 5 tipů a budeš v pohodě.

Jak se nezhroutit z konce léta? Zkoukni našich 5 tipů a budeš v pohodě.

Léto je prostě super. Je teplo, pohodička, dovolenky, pro jinýho možná prázdniny a klid od školy. Když je náhodou mega…

Buď jako oni Kup si Merch

Nakoukni do našeho novýho e-shopu a už nikdy neřeš co na sebe! Hledej ty nejlepší čepice, trička, mikiny a další věci přímo tobě na míru.

Kupuj na meatlfy.cz
Kšiltovka Batoh Tričko Tílko