FIFA 22

Dneska se podíváme na zoubek hře, která se dá označovat za jednu z nejhranějších her na všech konzolích už pěknou řádku let, Je to královna fotbalových her – Fifa. Rok 2022 ale přináší i spoustu rivalů pro tuhle vévodkyni. Pojď si s námi přečíst, jak to s Fifou a novinkami ve e-fotbalu vypadá…
FIFA 22

FIFA 22, další díl do velké fotbalové sbírky od vydavatele EA vychází jak na novou generaci konzolí, tak i na tu předešlou. Novej ročník nám oproti minulým přináší poměrně dost zajímavých novinek.

Největší peckou, kterou nám EA představuje, je revoluční fotbalová hratelnost, kterou zajištuje zcela nová a průkopnická technologie HyperMotion pro platformy PlayStation 5, Xbox Series X/S a Google Stadia. Bohužel EA s touto technologií nemíří na platformy PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Díky této technologii dokázala EA poprvé nasnímat pomocí soupravy Xsens pohyb 22 profesionálních fotbalistů a přidat do hry algoritmus strojového učení, který dokáže v reálném čase vytvářet nové animace. To přineslo do hry autentický pohyb celého týmu, taktickou umělou inteligenci hráčů v útoku i v obraně a kinetické vzdušné souboje.

Dále došlo na nový systém brankářů, kteří jsou teď inteligentnější, spolehlivější v chytání zákroků a lépe se dokážou rozhodovat v bráně. S tím vším jde ruku v ruce věrná fyzika míče, nové mechaniky sprintů a nové útočné taktiky.

Režim Kariéry přichází s novou možností vytvořit si svůj vlastní klub, což žádalo delší dobu hodně fanoušků.Vybrat si můžete své vlastní jméno a přezdívku týmu, zvolíte si ve které lize chcete hrát, vyberete si svého ligového rivala a můžete začít soutěžit.

Mezi další úpravu patří vytvoření svého vlastního domácího a hostujícího dresu, vytvoření klubového znaku nebo úprava vybraného stadionu.

Dalším oblíbeným režimem, který se vrací je režim Volta Football. Pro ty kteří ho neznají, jedná se o pouliční fotbal na různých hřištích po celém světě. A samozřejmě nesmíme zapomínat na nejoblíbenější režim fanoušků Ultimate Team. Oba tyto režimy přináší do hry drobné úpravy.

Letošní ročník nám také přinese novou událost a tou je Mistrovství světa v Kataru, první mistrovství na Dálném východě, kde se můžeme těšit na licencované stadiony a národní týmy.

Fifa GIF - Fifa - Discover & Share GIFs

Konkurence pro FIFU

Ale dost bylo FIFY, fotbalový svět má další členy a těmi jsou dvě zcela nové hry UFL a Goals.

UFL byla oznámena minulý rok a v budoucnu chce vyzvat FIFU a eFootball na souboj. Za touto hrou stojí společnost Strikerz Inc., která plánuje vydat UFL jako free-to-play titul na PC a neznámé konzole. Přesný datum se zatím neví, ale mělo by se jednat o rok 2022. Hra má nabídnout 5000 licencovaných hráčů, které můžete získat ve stylu Ultimate Team od FIFY a pomocí nich si založíte svůj vlastní tým. První tým, který reprezentuje tento titul je anglický klub West Ham United. UFL je ve vývoji od roku 2016 a má nabídnout mnohem férovější hru než její konkurent FIFA.

Hru Goals vytváří bývalí mistr světa ve hře CS:GO, Andreas Thorstensson a má se jednat o plnohodnotnou fotbalovou AAA hru, která bude k dispozici pro všechny zdarma. Andreas klade velký důraz na herní zážitek a hra má být hlavně zaměřena na e-sport. Součástí hry má být cross-play a nový systém, kdy budou samotní hráči moci vyhrávat peníze přímo ve hře.

 

BigShock! Turnaje

V lednu jsme se dočkali čtvrtého ročníku Big Shock! FIFA COOL Poháru. Ve finále se potkali Lukáš “T9Laky” Pour, zastupující tým FC Viktorie Plzeň a Dominik “Seron” Čermák, který patří do týmu Sampi Tipsport.

Výhru si nakonec odnesl Laky po vítězství ve dvou zápasech. Kromě prestižního poháru také ukořistil peněžní výhru ve výši 40 000 Kč.

Fotbal je velmi populární sport, ale i e-sport, a proto si pro vás ve spolupráci s organizací Ironic Outlaws připravujeme nový FIFA turnaj na platformě PlayStation 4/5, na který se můžete těšit v brzké době.

Mohlo by tě zajímat

Challenge Accepted: Horor v Birminghamu!

Challenge Accepted: Horor v Birminghamu!

Psalo se léto roku 2019 a skupina odvážných v čele se Zorkou Hejdovou přijala výzvu a odletěla do daleké Anglie, aby se…

Challenge Accepted: Sky Dive! aneb rozhovor s přeživšími.

Challenge Accepted: Sky Dive! aneb rozhovor s přeživšími.

První etapa Challenge Accepted soutěže je za námi a výherci už zmákli Adrenalin Challenge! Zajímá tě, jaký to bylo, o…

Big Shock! a Prima COOL? Esport jak vyšitej!

Big Shock! a Prima COOL? Esport jak vyšitej!

Určitě si už nějakou dobu říkáš, kdy se Big Shock! opře do gamingu skutečně naplno. No, tak je to konečně tady! Přečti…

TOP 3 songy na Spotify v České Republice

TOP 3 songy na Spotify v České Republice

Potká se Kanaďan, Američan a Čech – takhle by mohl začínat i dobrej vtip. Tentokrát je to ale žebříček tří…

Kdo je Magician? Vyzpovídali jsme mága mobilních her!

Kdo je Magician? Vyzpovídali jsme mága mobilních her!

Youtuber, profesionální fotbalista a hráč mobilních her. To je Honza, jinak známý jako Magician. Přečti si rozhovor a…

Shockující novinky aneb výběr z Computex 2019.

Shockující novinky aneb výběr z Computex 2019.

Na letošním ročníku tradičního asijského veletrhu Computex bylo opět dost rušno. Tentokrát se o řadu novinek postarali…

SHOCKUJÍCÍ RESUMÉ ROKU 2018

SHOCKUJÍCÍ RESUMÉ ROKU 2018

Rok 2018 se neúprosně chýlí ke konci a blíží se 12 nových měsíců plných nadějí a zatím nezmařených šancí. Pojďme se…

Streamované hry: Google a Microsoft chystají revoluci.

Streamované hry: Google a Microsoft chystají revoluci.

Stovky ba i tisíce her dostupné jedním kliknutím. Minimální požadavky na tvůj hardware, pouze na dostatečný …

TOP 5 cover songů historie

TOP 5 cover songů historie

Na letní update tvýho playlistu jsme se rozhodli přinést zpátky k životu pět nejlepších cover songů všech dob. Pojď…

MADFINGER Games zase na blogu. Čti rozhovor se CEO Markem Rabasem!

MADFINGER Games zase na blogu. Čti rozhovor se CEO Markem Rabasem!

Dneska máš šanci si přečíst něco fakt velkýho! Minule jsme ti představili herní tituly z dílny MADFINGER Games a dnes…

Buď jako oni Kup si Merch

Nakoukni do našeho novýho e-shopu a už nikdy neřeš co na sebe! Hledej ty nejlepší čepice, trička, mikiny a další věci přímo tobě na míru.

Kupuj na meatlfy.cz
Kšiltovka Batoh Tričko Tílko