Ollie Roučková a její úspěch v závodu ŠNEK RACE!

Zrovna nedávno se Ollie Roučková zúčastnila překážkovýho závodu Šnek race a jak už to tak bývá zase si přivezla ZLATO v součtu všech tří závodů! I tohle je příprava na Dakar. Chceš vědět, jaký to bylo a co to obnáší? Přečti si článek a mrkej na drát.
Ollie Roučková a její úspěch v závodu ŠNEK RACE!

 

Roučková nejrychlejší Šnečice

Různorodej terén, extrémní překážky a tři závody. Tedy tohle všechno byl Šnek race, který se běžel již po páté na Severu čech, a to přesně ve městě Chřibská. Šnek race je jeden z TOP překážkovejch závodů, kterej si rychle získal oblibu mezi místními lidmi z širokýho okolí. Na závody se v rámci tréninku přihlásila i naše Ollie Roučková.

"Mojeho prvního Šneka jsem běžela poprvé v minulém roce, kdy jsem startovné dostala jako Vánoční dárek od mojí ségry. Tehdy jsem doběhla pátá." Tak to vidíš je to lepší a lepší, co ale Ollie zlepší příště to je nám záhadou.

 

 

Letošní ročník přinesl premiérovej noční závod. Navíc si svý síly mohli závodníci změřit v jednotlivejch závodech, ale i v součtu všech tří závodů. Takovej součet to prostě nechceš. Vypadalo to asi takhle: ti nejlepší překonali 5 Km trať, chvilku zregenerovali a večer vlítli s čelovkou na hlavě do 2 Km dlouhýho závodu plnýho překážek. Pár hodin šlofík a ráno zpátky do startovních bloků, tentokrát do opačného gardu oproti sobotnímu dennímu závodu. Prostě nářez.

"Ve čtvrtek ráno jsem si nešťastně zablokovala záda, ještě v pátek to nevypadalo, že budu moct startovat. Chtěla jsem si otestovat, kam až budu moct zajít s bolestí, a kousla se. V prvním startu jsem se doslova trápila. První dvě překážky mi nevyšly a já tak musela do trestu v podobě angličáků. Nakonec jsem si i přes všechno trápení vyběhla 3. místo v kategorii žen a na holky ztrácela něco okolo 2 minut." vzpomíná Ollie. Není každej den posvícení.

 


 

Noční závod aneb s čelovkou se běží jinak

Noční závod sebou přinesl zvrat, a Ollie nenechala nic náhodě: "Sprint v podobě 2 Km, plno překážek a ještě k tomu v noci. Na to jsem ještě nikdy netrénovala a po pravdě jsemm si moc šancí nedávala. Do nočního závodu jsem dala všechno, oproti dennímu startu se mi běželo lehce. Chtěla jsem nahnat nějakou tu vteřinku na holky přede mnou. To se mi povedlo, z čehož jsme měla velkou radost. Ale zkuste si pak usnout naadrenalinová ve 2 ráno a vstávejte v 7."

 


 

Neděle rozhodla

V neděli to byl velmi těsnej závod už od začátku. Holky byly v první části naprosto vyrovnaný. V druhý půlce si Ollie začala budovat drobnej náskok, ale přišlo zaváhání při střelbě z luku a vypadalo to, že se role zase otočí. Ollie jako by to věděla a pořádně kopla do vrtule, ale opět přišel hendicap. Závěrečnou kladinu ve vodě zvládla levou zadní, jenže rybí schůdky vyslaly Ollie zase do handicapu a namísto cílem musela Ollie proběhnout vodní handicap s pneumatikou na rameni.

"Věděla jsem, že je Gabriela výborný běžec. Snažila jsem se jít na krev, i tam kde mi to moc nechutnalo, zejména v kopcích. Na koloběžkách jsem se odstrkávala i z kopce, jen ty chyby na střelbě a Monkey, mě moc mrzely. Gabriela běžela v jiný čas, tak jsem vůbec nevěděla, jak je na tom, ale že si vybuduji 4 minutový náskok to bych neřekla." Ollie

Trasa se navíc každej rok mění. Takže si všichni účastníci mohli zkusit zbrusu nový překážky. Tentokrát na všechny čekal kotel lezeckých a ručkovacích pasáží.  Rozmanitý překážky zavěšený na bagrech si mohlo otestovat v hlavním sobotním závodě cca 316 závodníků. Šnek race sebou přinesl i dětskou kategorii, kde se zapotily nejen děti ale i maminky, babičky a tatínkové, kteří děti doprovázeli. Na trati se tak v sobotu sešlo krásných 120 závodníků.

 


 

Roučková - nejrychlejší Šnek

Nakonec Ollie Roučková s náskokem 4 minut v součtu všech tří závodů porazila Loubovou Gabrielu, a tak si Ollie nad hlavu vyzdvihla zlatýho Šneka. GRATULACE!

 

 

A co na to Ollie? "Jde vidět, že se Šnek race posouvá mílovými kroky a mnohé zvučnější závodní série by se od kluků mohly učit. Překážky jsou každý rok propracovanější, organizátoři přesně vědí, co kdo má dělat, takže se nesává, že by závodník nevěděl, co má dělat. Hlavně se mi líbila nápaditost překážek a využití místních zdrojů jako jsou bagry, na kterých byly zavěšené překážky, nebo koloběžky z Tokáně a tak. Navíc teda musím vyzdvihnout ceny, které vyhrávala první trojka. Teď mám doma lezecký kůl na trénování, nikdy by mě nenapadlo, že bych si jej objednala a teď jsem ráda, že ho mám. Šneka doporučuji všem, kteří si rádi zazávodí nebo i těm, kteří si chtějí zkusit OCRkové závody."

Tak ještě jednou gratulujem a příště zase u nějakejch dalších shocků nazdar!

Co říkáš na OCR závody a úspěchy Ollie? Napiš nebo pogratuluj do komentářů pod článkem.

#ShockYourself

 


 

Mohlo by tě zajímat

Kam na hudební festivaly v Evropě?

Kam na hudební festivaly v Evropě?

Přemýšlíš, kam letos v létě pojedeš? Hledáš něco nevšedního? Chceš vyrazit z českých krajin, ale zároveň…

Challenge completed! Limitovaná edice 2019 je u konce.

Challenge completed! Limitovaná edice 2019 je u konce.

Možná se to zdá neuvěřitelný, někomu to hlava nepobere, jinej na to nikdy nezapomene, možná se něco takového nebude už…

Neseď doma, dej si Big Shock! A vyraž za hudbou!

Neseď doma, dej si Big Shock! A vyraž za hudbou!

Jo jasně, je sice zima, takže nejvíc frčí válení v peřinách, ale tam tě toho moc neshockne a nějaký #ShockYourself už…

Challenge Accepted: Horor v Birminghamu!

Challenge Accepted: Horor v Birminghamu!

Psalo se léto roku 2019 a skupina odvážných v čele se Zorkou Hejdovou přijala výzvu a odletěla do daleké Anglie, aby se…

Gamescom 2019: Výběr toho nejzajímavějšího

Gamescom 2019: Výběr toho nejzajímavějšího

Kotel herních novinek! To je Gamescom v Kolíně nad Rýnem, který je podobně jako E3 už řadu let svátkem pro hráče.…

1. etapa soutěže je pryč. Blížíme se do finishe!

1. etapa soutěže je pryč. Blížíme se do finishe!

Dakarská rallye už je za námi. Ale Big Dakar! pokračuje. Ještě na nás čeká přesně polovina cen a jedno losování, který…

Marek Holeček expedice Nepál 2018

Marek Holeček expedice Nepál 2018

Expedice do Nepálu z první ruky! Přímo z pera Máry Holečka a my i ty máme to štěstí, že zrovna zde na Big Shock! blogu.…

Úřadující mistr České republiky v MTB Enduro konečně na blogu!

Úřadující mistr České republiky v MTB Enduro konečně na blogu!

Shockhunters jsou zpátky a tentokrát si k nám na blog našel cestu hustým lesním porostem úřadující mistr Český…

Deníček filmového kritika

Deníček filmového kritika

Zdarec! Rok 2022 je sice za námi, ale klenoty kinematografie, který v tomhle roce vznikly, s námi budou už na pořád. Já…

Horská cyklistika a Big Shock! Čti rozhovor s Áďou Fuksovou.

Horská cyklistika a Big Shock! Čti rozhovor s Áďou Fuksovou.

Shockhunters rodina se neustále rozrůstá a ty máš dneska možnost poznat 19 letou horskou cyklistku Áďu Fuksovou. Co jí,…

Buď jako oni Kup si Merch

Nakoukni do našeho novýho e-shopu a už nikdy neřeš co na sebe! Hledej ty nejlepší čepice, trička, mikiny a další věci přímo tobě na míru.

Kupuj na meatlfy.cz
Kšiltovka Batoh Tričko Tílko