Největší turnaje esportu

V dnešním článku se dozvíš v jaký hře stojí za to být šampionem a slušně si přitom napakovat kapsy. Tohle všechno jsou převážně už stálice na poli esportu. Takže se pohodlně usaď, dej si Big Shock! a pokračuj ve čtení.
Největší turnaje esportu

Jdeme na to!

COUNTER-STRIKE: GLOBAL OFFENSIVE MAJOR CHAMPIONSHIP


Jeden z největších a hlavních šampionátů CS:GO bude pořádat PGL a tento boj o zisk nejlepšího týmu v CS:GO se bude konat ve Stockholmu na Ericsson Globe v termínu  23. října - 7. listopadu 2021. Otázkou zůstává, zdali nám světová coronavirová krize dovolí pořádat živé soutěžní akce nebo bude turnaj pořádán v online verzi. Ale kdo už četl minulý článek tak tuto informaci postřehl. Nejen o  prestiž na nejvyšší úrovni, ale taky o celkovej prizepool v hodnotě 2 000 000 $, bude bojovat 24 týmů. Kdo si ukousne z tohohle krásného dolarového dortu svou část a jak velkou? Na to si musíme ještě chvilku počkat.


LEAGUE OF LEGENDS WORLD CHAMPIONSHIP


Mistrovství světa League of Legends je každoroční turnaj, kterej se koná na konci každý sezóny a je považován za sladkou tečku esportové sezóny. Tento turnaj je také náročný, jedná se o měsíční cestu za snem stát se šampionem. Za turnajem stojí samotní Riot Games, kteří můžou za celý tohle LOL šílenství. Ano, samotní tvůrci hry League of Legends. Tým, který vyhraje mistrovství světa v týhle hře získává nejen slávu a respekt, ale i celkem slušnej balík peněz! V minulém roce se hrálo o 2 340 000 $. A nesmíme zapomenout zmínit samotný Summonerův pohár, který váží téměř 32Kg. Můžeme tedy o něm říct, že je těžké nejen ho vyhrát ale i zvednout nad hlavu. Takže kdo má zájem být maestro v LoL a nechce zažít faux pas měl by radši chodit i do posilky.

 

FORTNITE WORLD CUP


Fortnite byl spuštěn v červenci 2017 společností Epic Games. V té době ještě ani netušili co vše to na poli gamingu způsobí. Hlavní herní režim této hry je Battle Royale. To je ten populární režim hry, kdy člověk běhá po mapě a když se někde zdrží tak nejen nepřítel ale i zóna, která se po nějakém čase zmenšuje, mu může uštědřit návrat do menu. Tenhle režim společnosti vydělal v roce 2018 2,4 miliardy $. Společnost Epic Games oznámila, že z vydělaných 2,4 miliardy $ bude utraceno 100 milionů dolarů, aby se Fortnite Battle Royale stal esportem. Po jeho obrovském a rychlém úspěchu netrvalo tvůrcům dlouho představit soutěžní událost, aby se hráči mohli kvalifikovat na Fortnite World Cup. A pro představu si nejlepší hráči v tomto turnaji z minulého roku rozdělili balík v hodnotě 30 milionů $. A ještě bonbonek -ten nejlepší gamer jménem Kyle Giersdorf alias Bugha bral odměnu 3 miliony dolarů.

 

DOTA THE INTERNATIONAL

Dota je v momentální době hra, která má největší čísla snad ve všem. Jak sledovanost, tak prizepool. V roce 2017 se pořádal již 7. ročník turnaje The International, kde se účastníci snažili bojovat klasicky o nekonečnou slávu, ale také o luxusní živobytí. Hrálo se o neuvěřitelných 24 milionů dolarů, což dělá více než půl miliardy korun v přepočtu. Nakonec si výhru odnesl evropský Team Liquid, který dominoval ve finále s výsledkem 3:0 na mapy. A další léta to nebylo o nic horší ba naopak. V dalším roce byl prize pool přes 25 milionů a v roce 2019 naprosto nepochopitelných 34 milionů dolarů.

 

HEARTHSTONE WOLRD CHAMPIONSHIP

Největší turnaj ve hře Hearthstone se v roce 2020 pořádal online, kde se utkalo 8 hvězdných hráčů ve formátů skupin, tedy dvě skupiny po čtyřech. Nejen, že vítěz tohoto turnaje Kenta"glory"Sato z něho vyšel jako nejlepší hráč na světe, ale zároveň si odnesl finanční odměnu v hodnotě 200 000 $.

 

 

Jak je vidět, v e-sportu prostě prachy jsou... A navíc se dá předpokládat, že tenhle trend bude pokračovat i v budoucnu ještě výraznějším tempem. Ti nejlepší věnujou tréninkům a sebezdokonalovávání drtivou většinu svýho času a rozhodně nemají nic zadarmo, ale nadruhou stranu, zkloubit práci se svym koníčkem... To nezní úplně špatně, co?

 

 

Autor článku:

Ironic Outlaws

Mohlo by tě zajímat

Nejlepší herní ceny, to je Big Shock! Gaming 2019!

Nejlepší herní ceny, to je Big Shock! Gaming 2019!

Padesátipalcový monitor, nejnovější herní telefon, hromada příslušenství, a to stále není všechno. Vypij pár Big Shocků…

1. etapa soutěže je pryč. Blížíme se do finishe!

1. etapa soutěže je pryč. Blížíme se do finishe!

Dakarská rallye už je za námi. Ale Big Dakar! pokračuje. Ještě na nás čeká přesně polovina cen a jedno losování, který…

Big Shock! CUP - Fifa 22

Big Shock! CUP - Fifa 22

Po League of Legends přišla v rámci série BIG SHOCK! Cupu na řadu FIFA 22. Z počítače jsme se přesunuli na…

Odpověz 10 otázek a vyhraj six pack herní limitky!

Odpověz 10 otázek a vyhraj six pack herní limitky!

6 kódů, 6 půllitrů lahodného Big Shocku!, od této zářivé budoucnosti tě dělí jen dvě věci. Rychlost a 10 soutěžních…

5 hudebních crossoverů, ze kterých ti spadne čelist!

5 hudebních crossoverů, ze kterých ti spadne čelist!

Bizárů a šoku je plnej svět. Stačí se pořádně dívat a nepřestávat se divit. A to platí i v hudbě! Teda… až na to dívání…

Vítejte ve 2022 - v roce plném her

Vítejte ve 2022 - v roce plném her

Rok 2022 před námi a s ním i spousta turnajů v e-sportu a spousta nových očekávaných her Už je to několik dní od…

Úřadující mistr České republiky v MTB Enduro konečně na blogu!

Úřadující mistr České republiky v MTB Enduro konečně na blogu!

Shockhunters jsou zpátky a tentokrát si k nám na blog našel cestu hustým lesním porostem úřadující mistr Český…

Big Shock! 20th Anniversary

Big Shock! 20th Anniversary

Výročí 20 let Big Shock: Cesta plná osvěžení a energie      

Historie "cheatingu"

Historie "cheatingu"

Vraťme se dnešním článkem trošku do historie. Cheatování a další formy podvádění byly součástí…

Shockhunters na skejtu! Rozhovor s Honzou Malým.

Shockhunters na skejtu! Rozhovor s Honzou Malým.

Je to tady! Další měsíc, další rozhovor, tentokrát si pokecáme s Shockhunterem, co se prohání ulicemi na skatu. Jak…

Buď jako oni Kup si Merch

Nakoukni do našeho novýho e-shopu a už nikdy neřeš co na sebe! Hledej ty nejlepší čepice, trička, mikiny a další věci přímo tobě na míru.

Kupuj na meatlfy.cz
Kšiltovka Batoh Tričko Tílko