Výběr gaming vybavení z CES 2020

Máme za sebou tradiční obří veletrh CES. Každoročně tady výrobci všemožný elektroniky představují novinky. Herní produkty nesmí chybět a my jsme pro tebe vybrali několik zajímavých, které si rozhodně zaslouží pozornost.
Výběr gaming vybavení z CES 2020

 

360Hz monitor od Asus

Vypadá to, že obnovovací frekvence 240 Hz už nikoho nevyvede z míry. Asus pod svojí značkou ROG totiž odhalil nový Swift monitor, který dostal rovnou 360 Hz. Jedná se o Full HD panel, s vyšším rozlišením by bylo sotva možné potenciál monitoru využít, protože je třeba, aby vaše grafika zvládla alespoň 360 FPS, aby mělo 360 Hz smysl.

 


 

Intel ukázal první grafiku

 

 

Intel samozřejmě grafiky nabízí, zatím ale pouze ty integrované, v poslední době hlavně v procesorech.

Už v minulosti tento gigant prozradil, že bude konkurovat Nvidia a AMD a na CES 2020 ukázal svoji první dedikovanou grafiku za posledních 20 let. Na konci minulého století už Intel jednu grafiku prodával, ale nepovedlo se ji prorazit.

První grafika DG1 není na prodej a slouží spíše k demonstraci možností architektury Xe. Zatím totiž jde o čip, který bude buď součástí procesorů nebo integrovaný v notebooku, každopádně Intel ukázal Destiny 2 ve Full HD se 60 FPS.

 


 

PC ve stylu Nintendo Switch

 

 

Alienware, což je herní značka výrobce Dell, přivezlo, mimo jiné, na výstavu netradiční Concept UFO. Je to miniaturní handheld počítač, u kterého je cítit silná inspirace konzolí Nintendo Switch. Jedná se totiž o tablet s dvojicí odnímatelných ovladačů, které můžete pomocí speciálního dílu spojit do jednoho gamepadu.

Alienware ukázalo několik her, jako třeba Rocket League nebo Mortal Kombat 11, ale neprozradilo specifikace. Pouze se ví, že Concept UFO nabízí 1200p displej a nějaký Intel procesor z 10. řady. Také není jasné, jestli se stroj vůbec někdy posune z konceptové fáze.

 


 

Notebook s tisícovkou diod

Herních notebooků se i mimo výstavy jako je CES objevuje nespočet. ROG Zephyrus G14, ale dokáže dobře zaujmout. Asus totiž na víko notebooku umístil přesně 1215 LEDek. Ty můžete využít k unikátní personalizaci svého počítače a na víku zobrazit třeba text, vizualizaci hudby nebo importovat GIF. Konfigurací má být k dispozici více.

 

 

Ta nejlepší nabídne zbrusu nový procesor AMD Ryzen 7 4800HS v kombinaci s Nvidia GeForce RTX 2060, a to vše doplněné 14” displejem s obnovovací frekvencí 120 Hz.

Za zmínku stojí také celkový design notebooku, který vypadá příjemně uhlazeně a na výběr bude ze dvou barevných variant.

 


 

Razer má první desktop, miniaturní Tomahawk

Razer nabízí celou řadou periferií, chytré telefony či hned několik modelů notebooků Blade. Doposud ale neměl v portfoliu žádný desktop, což se právě na CES 2020 změnilo představením Razer Tomahawk.

 

 

Jedná se o hodně zmenšenou skříň s objemem zhruba 10 litrů. Miniaturní rozměry jsou možné díky nové platformě NUC 9 od Intelu, takže uvnitř nenajdeme tradiční základní desku ani procesor, tuto funkci obstarává nový modul.

Nejvíce místa zabírá grafická karta, protože se Tomahawk bude prodávat s GeForce RTX 20-series.

 


 

Myš s joystickem

V záplavě myší se jednotlivé modely těžko odliší. Novinka ze stáje Asus ROG to zkouší pomocí malého joysticku pro palec. Fungovat může buď digitálně jako čtyřsměrné tlačítko nebo analogově ve stylu páček na gamepadech.

 

 

ROG Chakram, jak se nová myš jmenuje, dále nabízí bezdrátový provoz a při oželení podsvícení můžete fungovat až k 80 hodinám, jinak vydrží zhruba 50 hodin. Stejně tak je možné připojit kabel nebo využít Bluetooth připojení, v takovém případě ale nefunguje joystick.

 


 

Aprílové reproduktory jsou skutečné

Výrobce Phanteks na posledního apríla ukázal stereo reproduktory ve stylu své skříně Evolv zamýšlené jako vtip. Měly mimo jiné nabídnout “+30 % digitálního RGB výkonu”. Jenže hráčům se tak zalíbily, že se Phanteks rozhodl je skutečně vytvořit a začít prodávat.

 

 

Premiéru si odbyly právě na CESu 2020.

 


 

Mohlo by tě zajímat

SHOCKUJÍCÍ RESUMÉ ROKU 2018

SHOCKUJÍCÍ RESUMÉ ROKU 2018

Rok 2018 se neúprosně chýlí ke konci a blíží se 12 nových měsíců plných nadějí a zatím nezmařených šancí. Pojďme se…

Renne: "Když začnu psát text, vím jestli to bude dobrý nebo sr****"

Renne: "Když začnu psát text, vím jestli to bude dobrý nebo sr****"

Laď novej music podcast, ať víš, co tohohle rappera inspiruje, kam se posunul za svou kariéru a nejen to.

Big Shock! výběr: 5 zimních sportů, který bys nečekal

Big Shock! výběr: 5 zimních sportů, který bys nečekal

Koňský lyžování, profi koulovačka a spousta dalších zimních bizárů jsou běžným smrtelníkům skrytý v ulitě svejch…

Shock! Mobilní hry frčí víc než kdy dřív.

Shock! Mobilní hry frčí víc než kdy dřív.

Možná se to zdá neuvěřitelný, ale v dnešní době už fakt nepotřebuješ kompa, aby sis mohl zahrát pořádnej nářez. Čti dál…

Summer Big Shock! letní limitovaná kolekce se blíží ke konci!

Summer Big Shock! letní limitovaná kolekce se blíží ke konci!

Léto se pomalu, ale jistě blíží ke svýmu konci, a to znamená jediný. Naše limitovaná letní kolekce brzy opustí e-shop!!…

PMCO 2022

PMCO 2022

Fanoušci PUBG MOBILE zbystřete! Pojďme se poohlédnout za tím, jak probíhal jeden z největších eventů PUBGM, jarní split…

Big Shock! CUP - Fifa 22

Big Shock! CUP - Fifa 22

Po League of Legends přišla v rámci série BIG SHOCK! Cupu na řadu FIFA 22. Z počítače jsme se přesunuli na…

Kamión, Dakar a Big Shock! Čti rozhovor s Martinem Macíkem

Kamión, Dakar a Big Shock! Čti rozhovor s Martinem Macíkem

Dneska na našem Big Shock! blogu vítáme Martina Macíka! Kdo, že to je? To si snad děláš srandu ne?! Přece náš…

REPREZENTUJ SVOU UNIVERZITU V ESPORTU!

REPREZENTUJ SVOU UNIVERZITU V ESPORTU!

Naše republika překonává éru Michala Davida a Helči Vondráčkový a nepřestává shockovat! Tentokrát naštěstí o něco lépe.…

Deníček filmového kritika

Deníček filmového kritika

Zdarec! Rok 2022 je sice za námi, ale klenoty kinematografie, který v tomhle roce vznikly, s námi budou už na pořád. Já…

Buď jako oni Kup si Merch

Nakoukni do našeho novýho e-shopu a už nikdy neřeš co na sebe! Hledej ty nejlepší čepice, trička, mikiny a další věci přímo tobě na míru.

Kupuj na meatlfy.cz
Kšiltovka Batoh Tričko Tílko