Kam na hudební festivaly v Evropě?

Přemýšlíš, kam letos v létě pojedeš? Hledáš něco nevšedního? Chceš vyrazit z českých krajin, ale zároveň nechceš za velkou louži? Mrkni se s námi na krátké info o hudebních festivalech, které tě čekají letos v létě po Evropě. Vem kámoše, Big Shock! na cestu a zajeď si na fesťák, který ti padne přesně do noty!
Kam na hudební festivaly v Evropě?

PinkPop Holandsko

Slavný festival se od roku 1988 koná na specifickém místě MEGALAND v Landgraafu. Od svého prvního vydání navštívilo Pinkpop v 50 ročnících více než 2,7 milionu unikátních návštěvníků a 28x byl vyprodán. Hudba se hraje na pěti různých scénách v místě, kde nechybí ani stánky s občerstvením, cetkami, fesťákovými nezbytnostmi a tajnými relaxačními prostory.

Pinkpop Festival představuje širokou škálu soudobé hudby a jeho návštěvníci jsou široce rozmístěni mezi různými generacemi. Festival má rozsáhlou spolupráci s několika národními mediálními kanály a je živě vysílán v celostátní televizi a rádiu.

Letos tě na lineupu nemine třeba Metallica, Pearl Jam, Imagine Dragons, Twenty one pilots, Måneskin nebo Nightwish!

 

Festival GIF - Find on GIFER

 

Tomorrowland

Neskutečné efekty, kulisy, lineup a zážitky. Fesťák, kterej je vyprodanej během pár minut a na který nikdy nezapomeneš. To je Tomorrowland, jeden z největších hudebních festivalů na světě, který se koná v belgickém Boom, pořádaný a vlastněný původními zakladateli, bratry Beersovými. Tomorrowland se poprvé konal v roce 2005 a od té doby se stal jedním z nejpozoruhodnějších světových hudebních festivalů. Koná se každý rok v létě a nyní trvá 2 víkendy, vítá 400 000 lidí z více než 200 zemí a rok co rok na něj bývají lístky sehnatelné stále obtížněji.

A proč je to vlastně tak výjimečná podívaná? Pódia sahají od obrovského hlavního pódia na úpatí kulatého kopce s prostorem pro stovky tisíc lidí, přes malé magické stage plovoucí na vodě až po malinkou cihlovou „rave jeskyni“ vytesanou do kopce nebo do pekelně velkých stanů vyzdobených dekoracemi.

I když festival Tomorrowland hostí více lidí než jakýkoli jiný festival, upřímně to nikdy nevypadá tak přeplněné. Proč? Organizátoři vymysleli speciální stezky, kterými se dostaneš do určitých částí fesťáku. Funguje to jako dobře namazaný stroj a všichni lidé proudí konstantním směrem po kouzelně malebném festivalovém areálu.

 

Tomorrowland — Amicorum Spectaculum!

Sziget

"Ostrov svobody."

Festival Sziget je skutečně vlastní malá civilizace na ostrově v Budapešti, která se každoročně na týden vrací ovládnout Maďarsko. Je to víc než jen festival, je to opravdu životní styl! Když si koupíte 5 nebo 7denní vstupenku na Szigetu, stanete se „Szitizenem“ nebo taky jinak občanem Szigetu.

Při vstupu získáte promyšlený malý pas, který obsahuje celý rozvrh akcí na každé scéně a každý jednotlivý malý rozvrh aktivit navíc, od večírků u roztančeného ohně na pláži přes jógu v divadelním stanu až po tradiční maďarské taneční show a sochařské kurzy v umělecké zóně.

Festival Lineup for Sziget je vždy výjimečný. Na hlavní scéně jsou čtyři headlineři v každém ze 7 dnů a plno dalších umělců, kteří přes den ukazují nová zakoutí hudebních stylů. Hudba je zde extrémně rozmanitá a Sziget opravdu vyhovuje všem různým typům vkusu.

Najdeš tu taky celou latinsko-africkou vesnici Raggae s pódiem světové hudby a desítkami malých barů podél hlavních cest s tanečními parkety, kde taky nechybí nejrůznější žánry. Hlavní pódium má více rockových a alternativních headlinerů, zatímco dvě velká stanová pódia viděla více EDM všeho druhu, a také několik dalších rockových a sólových umělců.

Festival GIF | Gfycat

Monegros desert festival

"Jediné místo v Evropě, kde objevíte pravý význam R.A.V.E."

Toto odvážné tvrzení patří k festivalu pouště Monegros. Každoroční festival v odlehlém španělském pouštním městě Fraga je jednou z předních akcí elektronické hudby v Evropě. Festival má kořeny, které sahají až do roku 1994, kdy se rodina Arneau rozhodla dát Španělům ochutnat epické skryté RAVE koncerty, které zažívali na svých cestách po Evropě.

Tato událost se odehrává doslova uprostřed ničeho. S nejbližším velkým městem vzdáleným 200 km se zdá být neintuitivní pořádat hudební festival co nejdále od civilizace. Výhodou párty v poušti je však to, že neexistují žádná omezení hluku, což znamená, že párty nikdy nekončí.

Monegros, který zabalí něco, co by klidně mohlo být třídenní lineup, do 24 hodin, není pro slabé povahy. Tento festival, který se považuje za jednodenního Burning Mana, kterému se podobá vyprahlou krajinu, písečným tanečním parketem a zvláštním druhem větru typickým pro opravdovou poušť. A nemusíš za ním jet až za velkou louži!

20 Funny GIFs of People Overdoing It to Set Off Festival Season

Mohlo by tě zajímat

Shockhunter motorkář na Dakaru! Rozhovor s Honzou Brabcem

Shockhunter motorkář na Dakaru! Rozhovor s Honzou Brabcem

Od mala jezdí na motorce, je to několikanásobnej mistr Český republiky v motocrossu, umí lítat s letadlem a miluje…

5 nejvíc shockujících fesťáků v ČR!

5 nejvíc shockujících fesťáků v ČR!

Votvírák, Coloursy, Hip-Hop Kemp, Rokáč. Jasně, ale nechybí tam trochu #ShockYourself? Léto plné fesťáků se na nás řítí…

Mobilní hraní není jenom casual. Zkus herní telefony nebo Apple Arcade.

Mobilní hraní není jenom casual. Zkus herní telefony nebo Apple Arcade.

Mobilní hry mají většinou mezi hráči dost špatnou pověst a ono se ani není čemu divit. Stačí se podívat na populární…

League of Legends Big Shock! Cup

League of Legends Big Shock! Cup

Jak jsi již určitě zaznamenal, tak ve dnech 30. - 31. října proběhl očekávaný Big Shock! Cup ve hře League of Legends a…

3 Top metalový kapely, který se urvaly ze řetězu.

3 Top metalový kapely, který se urvaly ze řetězu.

Většina lidí, když slyší metal, tak si hned představí partu dlouhovlasých strašáků oblečených v černým latexu a lebkách…

V dubnu budou kina praskat ve švech!

V dubnu budou kina praskat ve švech!

Jestli chodíš rád do kina, pak je teď ta správná chvíle! Přečti si článek a zčekuj, co všechno tě v dubnu čeká! DC a…

Shock! Mobilní hry frčí víc než kdy dřív.

Shock! Mobilní hry frčí víc než kdy dřív.

Možná se to zdá neuvěřitelný, ale v dnešní době už fakt nepotřebuješ kompa, aby sis mohl zahrát pořádnej nářez. Čti dál…

Vyhraj kamion plný cen! Limitky Big Dakar 2020 přijíždí na pulty obchodů.

Vyhraj kamion plný cen! Limitky Big Dakar 2020 přijíždí na pulty obchodů.

Rok se s rokem sešel a naši kluci už zase vyjížděj na zimu do teplých krajin. Tentorkát se vrchol závodní sezóny…

Rozhovor s předním českým beatboxerem Tiny Beatem!

Rozhovor s předním českým beatboxerem Tiny Beatem!

Chceš vědět jaký to je bejt nejlepší? Co obnáší beatboxový battly, ale i jakej byl Tiny, když byl ještě malej? Pak víš,…

Challenge Accepted: Sky Dive! aneb rozhovor s přeživšími.

Challenge Accepted: Sky Dive! aneb rozhovor s přeživšími.

První etapa Challenge Accepted soutěže je za námi a výherci už zmákli Adrenalin Challenge! Zajímá tě, jaký to bylo, o…

Buď jako oni Kup si Merch

Nakoukni do našeho novýho e-shopu a už nikdy neřeš co na sebe! Hledej ty nejlepší čepice, trička, mikiny a další věci přímo tobě na míru.

Kupuj na meatlfy.cz
Kšiltovka Batoh Tričko Tílko