Poslechni si podcast s Ollie Roučkovou

Poslechni si náš podcast hned teď. Přímo na blogu. Vyber si platformu, která ti sedne a zjisti, co všechno nám o sobě prozradila Ollie Roučková! Klikni a poslouchej.
Poslechni si podcast s Ollie Roučkovou

 


 

 


 

 


 

 

Venku svítí sluníčko, ale stejně je kosa. Pracovní den je v plném proudu a Ollie mačká tlačítko výtahu. Už za chvíli přijde k nám do studia. Jsme fakt zvědaví, jak bude tohle nahrávání probíhat.

Uvaříme čaj, zapojíme mikrofony, zkontrolujeme nahrávání a se smíšenými pocity nadšení a nervozity se vrháme do rozhovoru. Nikdy totiž přesně nevíš, co z toho vyleze.

 


 

Třeba hned ze startu slušný překvápko. Víš co, všichni se chtějí trochu uvolnit, takže přijde klasická otázka: “Jak se máš?”

No, a vyleze z toho debata o pyžamových zvířecích kostýmech. Ollie má rovnou tři! Žirafu, jednorožce a dalmatina.

Zvířecí oblečky prolomily všechny ledy a v super atmosféře jsme se přesunuli k ošemetnějším tématům. Jak se jeden z jejích předních sponzorů nelíbil zákonům Saudský Arábiie a proto nebylo Ollie umožněno startovat na Dakaru 2020.

 


 

Jakej má Ollie názor na letošní dakarskou rallye, prozradíme rovnou, byla to nuda.

”Jen šlápneš na plyn a jedeš, to mě nebaví."

A v návaznosti na smrt portugalského motorkáře Paula Goncalvese a nizozemského motorkáře Edwina Stravera i nejtěžší z témat, jako je strach a hrozící smrt v motosportu. Na některý otázky, ti ale odpoví jenom samotnej podcast.

 


 

 


 

U depky jsme však nezůstali věčně. Ollie nám prozradila, že vystudovala žurnalistiku a napsala dokonce knihu s příznačným názvem: “Rallye Dakar - Peklo na zemi”.

“S hezkýma obrázkama,” jak říká sama autorka.

Dokonce se Ollie přiznala, že závodí už přes 13 let! Hustý, co?

A bylo neuvěřitelně těžký si jako holka v motoristice cestu vyšlapat úplně sama, takže se rozhodla pomoct ostatním. V současný době má několik svěřenkyň, které učí nejen řídit a trénovat, ale i další cenné poznatky.

Co jíst.

Jak neusnout při dlouhé rallye.

A spoustu dalších závodních zkušeností.

 


 

Samozřejmě jsme zabrousili i do vod její osobnosti a jako jedno slovo, které ji charakterizuje si zvolila jednoznačně: “Tvrdohlavá”.

Jako druhé slovo, které z rohovoru přirozeně vyplynulo je: “žena”. Jak v normálním životě, kdy hormony pracují, tak i na závodním okruhu.

Tam jsou dámy ještě stále spíše v menšině, ale podle Ollie se časy mění a vztah spoluzávodníku k ženám se postupně zlepšuje. Z něčeho, co se nedá nazvat jinak než šovinismem, k více respektujícímu a partnerskému vztahu.

Taky přibývají dívčí kategorie, takže se holky určitě nebojte opřít do rallye! Ollie přímo říkala, že jí klidně můžeš napsat, jestli chceš s motoristikou začít a ráda ti minimálně poradí.

 


 

Nejhorší zranění, který Ollie zažila a co to pro ni znamenalo? I to jsme se dozvěděli.

“V Albánii, kdy jsem svojí horlivostí (…) narazila do skály v plný rychlosti a doslova mi to vykouslo kus masa na levým boku. A než se dostala sanitka ke mně a než mě odtáhli a jak jsem viděla tu čtyřkolku, jak je zmasakrovaná, tak jsem si řekla, takhle ne.”

Tehdy Ollie prozřela a řekla si, že bez přemýšlení a chladné hlavy to nepůjde.

 


 

Navíc Ollie ještě běhá a rovnou překážkový závody. Je zvyklá končit na bedně už od 1. startu na Spartan Race. A lidi pak valí bulvy, co že je tohle za “nováčka”.

A ještě k tomu holka!

 


 

Jaká byla Ollie jako malá a je skutečně terminátor? Co dělala před vysokou školou, kdo je její životní vzor a zasahuje jí dakarská sláva i do osobního života? Na tohle a spoustu dalších odpovědí si bohužel budeš muset pustit přímo podcast, jinak bychom tady byli ještě hodně dlouho!

A nezapomeň nám pak napsat, jak se ti podcast líbil!

 


 

Mohlo by tě zajímat

Shock! Mobilní hry frčí víc než kdy dřív.

Shock! Mobilní hry frčí víc než kdy dřív.

Možná se to zdá neuvěřitelný, ale v dnešní době už fakt nepotřebuješ kompa, aby sis mohl zahrát pořádnej nářez. Čti dál…

10 Big Shock! tipů pro low cost cestování.

10 Big Shock! tipů pro low cost cestování.

Prázdniny jsou za dveřma, venku je vedro a ty už přemejšlíš, kam letos vyrazit? Pak máme pro tebe deset nejlepších tipů…

5 nejvíc shockujících fesťáků v ČR!

5 nejvíc shockujících fesťáků v ČR!

Votvírák, Coloursy, Hip-Hop Kemp, Rokáč. Jasně, ale nechybí tam trochu #ShockYourself? Léto plné fesťáků se na nás řítí…

Vyhraj kamion plný cen! Limitky Big Dakar 2020 přijíždí na pulty obchodů.

Vyhraj kamion plný cen! Limitky Big Dakar 2020 přijíždí na pulty obchodů.

Rok se s rokem sešel a naši kluci už zase vyjížděj na zimu do teplých krajin. Tentorkát se vrchol závodní sezóny…

Challenge Accepted: Graffiti a Laser Show! aneb rozhovor s umělci.

Challenge Accepted: Graffiti a Laser Show! aneb rozhovor s umělci.

Čas letí jako voda a Art Challenge už máme za sebou! Přečti si, co všechno to obnášelo, jakej zážitek si výherci…

Exkluzivní rozhovor s Martinem Macíkem

Exkluzivní rozhovor s Martinem Macíkem

Utekl ti livestrem s Martinem Macíkem? Sleduj záznam, kde jsme se nespokojili s obyč storkama z Dakaru.

Dorian hostem Big Shock! podcastu

Dorian hostem Big Shock! podcastu

Zajímá tě novej Big Shock! podcast s Dorianem? Tak to seš tu správně! Otvírej plech, hoď se do klidu a mrkni na…

E-sport v roce 2021

E-sport v roce 2021

Jak se vyvíjí e-sport v České Republice i ve světě, výše prizepoolů nebo jak ovlivňuje koronavirus e-sport jako takový?…

Deníček filmového kritika

Deníček filmového kritika

Zdarec! Rok 2022 je sice za námi, ale klenoty kinematografie, který v tomhle roce vznikly, s námi budou už na pořád. Já…

TOP 5 cover songů historie

TOP 5 cover songů historie

Na letní update tvýho playlistu jsme se rozhodli přinést zpátky k životu pět nejlepších cover songů všech dob. Pojď…

Buď jako oni Kup si Merch

Nakoukni do našeho novýho e-shopu a už nikdy neřeš co na sebe! Hledej ty nejlepší čepice, trička, mikiny a další věci přímo tobě na míru.

Kupuj na meatlfy.cz
Kšiltovka Batoh Tričko Tílko