E-sport - Nejlepší týmy světa

Dneska jsme si pro všechny fanoušky gamingu připravili náhled pod pokličku týmům, kterým se povedlo udělat díru do světa a po právu patří mezi elitu. Čti dál...
E-sport - Nejlepší týmy světa

 

  1. OG

Jeden z nejlepších týmu světa byl založen v srpnu 2015 a na jeho založení se podílel Tal „Fly“ Aizik a Johan „N0tail“ Sundstein, kteří byli bývalími hráči Team Secret. V témže roce vyhráli svůj první velký turnaj ve hře Dota 2 a nejednalo se o nic jiného než o Dota 2 Major ve Frankfurtu nad Mohanem, konkrétně se tato sláva udála listopadu 2015 a odnesli si 1 milion $.

V roce 2016 se OG stalo prvním týmem, po výhře v Manila Major, který jako první zopakoval vítězství v turnaji Dota 2 sponzorovaného samotnou společností Valve. OG vstoupilo do turnaje The International 2016 jako jeden z favoritů, který získal přímé pozvání. Už samotné pozvání na turnaj takovéto velikosti je úspěchem. Opravdu! Bohužel tento turnaj pro OG neskončil vůbec, ale vůbec dobře. Tým se umístil na 9. – 12. místě  z 16. Téhož roku proběhly nemalé změny v soupisce, a následně vyhráli ještě Boston Major a Kyjev Major.

Rok 2018 byl celkem chaotický a údály se další změny soupisek a to i přes to, že díky těmto změnám po termínu přišli o přímé pozvání. Nicméně to by nebylo OG, aby si v kvalifikacích tuto pozvánku na International 2018 nevybojovalo.

V roce 2019 již OG mělo přímé pozvání na International 2019 díky umístění v TOP 12 týmů sezóny Dota Pro Circuit. Ve velkém finale porazili Team Liquid což z nich udělalo vůbec prvního opakujicího se šampióna turnaje  The International a získali neuvěřitelných 15,6 mil. $.

Dalším milníkem roku 2019 bylo založení týmu pro hru CS:GO.

Posledním milníkem je letošní rok kdy byl založen tým Valorantu. Máme se určitě na co těšit od této orgy.

 

  1. Team Liquid

V roce 2000 ho založil Viktor „Nazgul“ Goossens, první západní hráč StarCraftu, který profesionálně soutěžil v Koreji. Založil také webovou stránku Teamliquid.net, která slouží jako domácí základna pro nadšence esportů po celém světě, aby mohli diskutovat o strategiích a zůstali tak ve spojení s jihokorejskou scénou.

Uprostřed nové vlny globálních esportových aktivit začal přecházet z komunitní platformy na premiérový esportový tým. Stalo se tak podepisováním vlastních hráčů a vstup do konkurečního prostředí.

V roce 2016 koupila společnost aXiomatic většinovou pozici ve společnosti Team Liquid. Zajímavostí je, že mezi investory společnosti aXiomatic patří i slavný hráč NBA Magic Johnson – ano je to ten co se snažil konkurovat Michaelovi Jordanovi.

V listopadu 2017 byl Team Liquid oznámen mezi deseti vybranými týmy společnosti Riot Game (pozorní čtenáři již ví o kterou hru se jedná) aby se stali stálými partnery v North American League of Legends Championship Series neboli „NA LCS“ dnes zkráceno jen na „LCS“. Během tří let vyhráli čtyři příme mistrovství LCS a každoročně Team Liquid reprezentoval Severní Ameriku na mistrovství světa.

Team Liquid je jednou z pouhých osmi organizací, které vyhráli „The International“ – ano ten slavný turnaj v DOTA 2 a jeden z nejprestižnějších turnajů ve všech esportech. Jak již výme z předchozího článku, tak tento turnaj asi nemusíme představovat. Team Liquid zvedl pohár nad hlavu v roce 2017 a málem ho zvedli nad hlavu v roce 2019. V roce 2017 si Team Liquid odnesl z turnaje 24mil dolarů a ESPN označila Team Liquid za tým roku v esportu.

V roce 2019 se Team Liquid stal teprve druhou organizací, která kdy vyhrála prestižní Intel Grand Slam a cenu 1mil dolarů. Ano mluvíme tu o CS:GO! Grand Slam vyžaduje, aby tým vyhrál v rámci deseti turnajů čtyři turnaje ESL nebo DreamHack Masters. Team Liquid jako první dokončil Grand Slam ve čtyřech po sobě jdoucích akcích. Liquid’s Grand Slam run je jedním z nejlepších konkurečních úseků úspěchu CS v desetileté historii.

 

  1. G2 Esports

G2 Esports byla založena roku 2015 Carlosem „Ocelote“ Rodriguezem a Jensem Hilgersem. Ocelote je známé především hráčům League of Legends a Jens je zkušený podnikatel a investor v oblasti esportu. Díky desetiletím zkušeností a nadnárodními zaměstnanci G2 pozvedají společnost na nejvyšší úroveň výkonu ve všech aspektech podnikání v odvětví esportů. G2 spolupracuje s nejlepšími partnery, vytváří špičkové zboží, vyvíjí nejzábavnější obsah a umožňuje svým hráčům překonat jakékoli překážky a podnítit vynikající výkon v nejvýznamnějších turnajích a ligách. G2 Esports je a od svého založení jedním z pěti nejúspěšnějších esportových klubů na světě.

Legue of Legends v roce 2016 dokončil tým G2 základní sezónu EU LCS Spring Split na 1.místě. V play- off poté porazili tým Fnatic a Origena a znamenalo to pro ně, že se kvalifikovali na turnaj Mid-Season Invitional 2016 v Šanghaji. G2 reprezentovali Evropu proti dalším 5ti týmům. Bohužel v tomto turnaji prohráli 8 z 10 her.

V roce 2019 se tým G2 stal prvním týmem, který byl korunován na šampiony LEC poté co zvítězili v rozstřelu proti Origenu 3:0.

Poté co ve velkém finále smetli Team Liquid ze Severní Ameriky 3:0 se G2 stal prvním evropským týmem, který vyhrál mezinárodní turnaj sponzorovaný Riot.

Tým G2 v roce 2020 získal svůj sedmý titul a vyrovnal tak rekord týmu Fnatic.

Tým G2 oznámil, že získal kompletní soupisku PENTA Sports, všech pět hráčů a dva trenéri pro hru Rainbow six siege. Tito hráči vyhráli Six Invitional 2018 a následně vyhráli i Six Invitional 2019.

 

  1. Fnatic

Společnost byla založena roku 2004 a je jednou z nejúspěšnějších značek esportů všech dob a vyhrává více herních turnajů 1. úrovně než jakýkoliv jiný tým na světě. Tým Fnatic je díky fanouškovské základně třetí nejsledovanější tým esportů na celém světě.

V roce 2006 získal tým World of Warcraft. Hráči tzv. WoW se utkávali 3v3 a umisťovali se na nejlepších místech v událostech jako je BlizzCon, Intel Extreme Masters.

V lednu 2012 se Fnatic ujal RaidCall jako sponzor. S novým titulním sponzorem Fnatic expandoval do Jižní Koreje a stal se prvním nekorejským týmem esportu, který získal profesionální hernu v Soulu.

Na konci roku 2013 Fnatic vyhrál svůj první hlavní turnaj v CS:GO a v roce 2015, když porazili tým Ninjas in Pyjamas, vyhráli ESL One Katowice 2015, následně ESL One Kolín nad Rýnem 2015. A díky dalším vítězstvím podobných turnajů a 11 mezinárodním titulům, někteří považují tento tým Fnaticu za jeden z nejsilnějších týmů, který se kdy shromáždil v CS:GO.

Fnatic vstoupil na scénu League of Legends v březnu 2011 a o dva měsíce později se kvalifikoval na mistrovství světa první sezóny. Fnatic si během šampionátu vedl dobře a po sestřelení All Authority 2-1 byli korunováni za mistry světa 1. sezóny. A další roky byli také velice úspěšní.

 

  1. Ninjas in Pyjamas

Ninjas in Pyjamas (NiP) vznikli v červnu 2000. Jejich největším úspěchem bylo vítězství v mistrovství světa Cyberathlete Professional League 2001. Podepsali jedny z největších sponzorských dohod na scéně v té době. Tým získal během prvních dvou let na svých webových stránkách v Evropě přibližně 100 000 členů a byl také prvním týmem mimo Asii, který vstoupil na asijský trh. Během šesti měsíců měli na svých asijských webových stránkách asi 90 000 členů. Tým patřil k nejotevřenějším odpůrcům přechodu z původní verze Counter-Strike na novější Counter-Strike: Source. 

 

 

Autor článku

Ironic Outlaws

Mohlo by tě zajímat

Nové hry v říjnu: Řecká odysea, Call of Duty nebo western od autorů GTA.

Nové hry v říjnu: Řecká odysea, Call of Duty nebo western od autorů GTA.

Letošní říjen je na velkolepé a očekávané hry nezvykle silný. My vám ukážeme tři vybrané, které si rozhodně zaslouží…

Big Shock! ti přináší Top tipy na stopování.

Big Shock! ti přináší Top tipy na stopování.

Je léto, takže o pohodlné spaní pod širákem a volnej čas není nouze a proto jsme se rozhodli ti přinést nejlepší tipy,…

Ollie Roučková a její úspěch v závodu ŠNEK RACE!

Ollie Roučková a její úspěch v závodu ŠNEK RACE!

Zrovna nedávno se Ollie Roučková zúčastnila překážkovýho závodu Šnek race a jak už to tak bývá zase si…

5 důvodů, proč je Dakar hardcore. Bez cenzury!

5 důvodů, proč je Dakar hardcore. Bez cenzury!

Extrém, peklo, horror, největší výzva v životě, boj o život. Tyto a další podobný pojmy jsou často skloňovány…

PMCO 2022

PMCO 2022

Fanoušci PUBG MOBILE zbystřete! Pojďme se poohlédnout za tím, jak probíhal jeden z největších eventů PUBGM, jarní split…

Už sis psal s Shock! Botem? Napiš mu!

Už sis psal s Shock! Botem? Napiš mu!

Big Shock! se opět posouvá o kus dál a díky neuvěřitelně obří Challenge Accepted kampani s Evropou 2 přichází i s…

1. etapa soutěže je pryč. Blížíme se do finishe!

1. etapa soutěže je pryč. Blížíme se do finishe!

Dakarská rallye už je za námi. Ale Big Dakar! pokračuje. Ještě na nás čeká přesně polovina cen a jedno losování, který…

Jak rozdáváme Big Shock! výhry

Jak rozdáváme Big Shock! výhry

Wow, to je neuvěřitelný kolik vás soutěží v každý hře a je jedno jestli je to Music, Dakar, Gaming nebo něco…

Vyhraj kamion plný cen! Limitky Big Dakar 2020 přijíždí na pulty obchodů.

Vyhraj kamion plný cen! Limitky Big Dakar 2020 přijíždí na pulty obchodů.

Rok se s rokem sešel a naši kluci už zase vyjížděj na zimu do teplých krajin. Tentorkát se vrchol závodní sezóny…

Nejnovější z Shockhunters. Čti rozhovor s Terezou Fišerovou!

Nejnovější z Shockhunters. Čti rozhovor s Terezou Fišerovou!

Zajímá tě, jaké to je mít v jednadvaceti letech bronz z Ria? Tak čti dál! Jaká je to dřina, a co všechno musíš obětovat…

Buď jako oni Kup si Merch

Nakoukni do našeho novýho e-shopu a už nikdy neřeš co na sebe! Hledej ty nejlepší čepice, trička, mikiny a další věci přímo tobě na míru.

Kupuj na meatlfy.cz
Kšiltovka Batoh Tričko Tílko