11 tipů na originální a skvěle zpracované mobilní hry

Léto je v plným proudu, takže leckdo určitě nemá buď čas, možnost nebo zrovna chuť sedět doma u dlouhých her. To ale neznamená, že se svýho herního koníčku po dobu léta musíš vzdát kompletně. Vybrali jsme pro tebe několik mobilních her, který můžeš mít stále po ruce a nečekaj od tebe, že je budeš pařit hodiny denně.
11 tipů na originální a skvěle zpracované mobilní hry

Jak jsme vybírali? Jednoduše. Snažili jsme se ti vybrat zajímavý, propracovaný a unikátní hry, kterým mobilní prostředí sedí. Nečekej tak “chudý příbuzný” velkých AAA her, ale poveden ýkousky, který prostě skvěle sedí dotykovýmu displeji. Rovněž jsme se snažili vybrat méně známé kusy, protože ty nejpopulárnější snadno najdeš sám s pomocí žebříčků v Google Play a AppStore. Náš seznam je o to víc shockující, že je řazenej úplně random. Tak jdeme na to!

 

Chameleon Run

Jasně, “běhaček” na mobily existují tisíce, možná víc. Chameleon Run je ale vypilovanej kousek s unikátním designem, rozdělením na úrovně a kromě správnýho časování skoků musíš ještě vhodně měnit barvu. Kromě toho má hra férovej byznys model, prostě jednou zaplatíš a paříš. Chameleon Run se ti nebude snažit prodat další blbůstky nebo tě otravovat reklamami. Navíc za ním stojí tvůrci VR hitu Beat Saber.

AppStore / Google Play

 

Hidden Folks

Jak by asi vypadalo Where's Wally? zpracované jako hra? No zhruba takto. Hidden Folks je skvělej černobílej relax pro všechny generace. Hra obsahuje nespočet úrovní, některé malé, jiné zase obří a tvým úkolem je hledat postavy, předměty nebo zvířátka. To je celé. Prostředí je místy interaktivní, takže je třeba zkoušet “šťouchat” prstem, jestli se třeba něco neschovává za mrakem a tak podobně.

AppStore / Google Play

 

Oddmar

Na jednu stranu “obyčejná” plošinovka s celkem standardními mechanismy, na druhou krásně zpracované vikingské dobrodružství, které se skvěle hodí v případě, že chceš hrát déle než pár minut. Čeká na tebe celkem 24 skvěle zpracovaných úrovní rozdělených do několika světů, střety s bossy, vylepšování výbavy a mnoho dalšího.

AppStore / Google Play

 

Golf Peaks

Golf Peaks je skvělá ukázka, jak jde “provařený” koncept minigolfu zpracovat originálně. Jasně, vaším úkolem je pořád dostat míček do jamky, ale zde do hry vstupují karty, kterých vždy dostaneš omezenej počet a vybíráš pomocí nich, kolik políček míček urazí ve vámi zvolené vzdálenosti. Úrovně jsou pečlivě navržené a můžeš snadno hrát jednou rukou.

AppStore / Google Play

 

CHUCHEL

Roztomilé dobrodružství od českejch autorů hitů jako je třeba Machinarium nebo série Samorost přináší odlišný zážitek než ostatní Amanita hry. Jedná se totiž spíše o sérii vtipných miniher, takže se ke hře můžeš vracet po menších porcích, kdykoliv dostaneš chuť na trošku herního humoru.

AppStore / Google Play

 

Warhammer 40,000: Regicide

Toto je možná hodně specifickýdoporučení, každopádně jestli máš rád šachy a chtěl bys je trošku oživit, tak můžeš zkusit tento kousek, který tuto klasickou hru bere do brutálního světa Warhammer 40,000. Hrát můžeš proti kamarádům, on-line nebo třeba kampaň a kromě klasickejch šachů je tu speciální Regicide mód. Připrav se na tradiční Warhammer brutalitu.

AppStore / Google Play

 

Lifeline

Chceš hrát a máš skutečně minimum času nebo pozitivně vzpomínáš na retro textový hry? Pak je Lifeline přesně pro tebe. Tvým jediným úkolem je zde odpovídat na zprávy a hrát si na jakéhosi rádce na telefonu. Třeba můžeš astronautovi pomoci přežít na Měsíci. Hrát lze přes chytrý hodinky nebo přes systém notifikací na tvým mobilu. Lifeline série aktuálně obsahuje už osm her, některé na sebe navazují, takže na výběr rozhodně je.

AppStore / Google Play

 

Splitter Critters

Tvým úkolem je zachránit roztomilé barevné příšerky. Musí se dostat ke svýmu létajícímu talíři a společně odletět. Vtip je v tom, že je neovládáš. Místo toho pomocí prstů “krájíš” herní úrovně na části a ty pak různě posouváš, aby příšerky mohly bezpečně dojít k talíři. Další chytrá a originální hra, která se skvěle hodí na občasný relax.

AppStore / Google Play

 

Starman: Tale of light

Izometrické dobrodružství s unikátním vizuálním stylem a hromadou hádanek doplněné jednoduchým ovládáním. Vydrží sice pouze pár hodin, za které bys měl podle tvůrců dostupných 24 úrovní projít, ale pro hráče, kteří si potrpí na vizuály a ocení originalitu je to určitě skvělá volba.

AppStore

 

FROST

Další z nápaditých a originálních her, která je přístupná i pro nehráče. Celá hratelnost se skládá z “navigování” částic na určené místo a to je celé. Postupně musíš počítat s různými druhy částic, který mezi sebou různě interagují a právě tyto vlastnosti jsou klíčem ke splnění náročnějších úrovní.

AppStore

 

Bring You Home

Hraješ jako modrý mimozemšťan Polo a musíš zachránit svý domácí zvířátko, který bylo uneseno neznámými zloduchy. Místo ovládání hlavního hrdiny, ale měníš úrovně a hledáš kombinaci, která tě posune blíže záchraně. Hra velmi často pobaví, zvlášť v případě, kdy si myslíš, že jsi hádanku vyřešil, ale něco se nepovede a Polo skončí třeba jako něčí večeře.

AppStore

 

Nevybral sis?

Na závěr ještě několik stručnejch tipů na podobný hry:

  • Transistor
  • Prune
  • Framed 2
  • Her Story
  • Euclidean Skies
  • Old Man's Journey

Neváhej a dej vědět do komentářů, co říkáš na článek, jaký z her jsou nejlepší nebo jakou s nimi máš zkušenost.

#ShockYourself

Mohlo by tě zajímat

Horská cyklistika a Big Shock! Čti rozhovor s Áďou Fuksovou.

Horská cyklistika a Big Shock! Čti rozhovor s Áďou Fuksovou.

Shockhunters rodina se neustále rozrůstá a ty máš dneska možnost poznat 19 letou horskou cyklistku Áďu Fuksovou. Co jí,…

1. etapa soutěže je pryč. Blížíme se do finishe!

1. etapa soutěže je pryč. Blížíme se do finishe!

Dakarská rallye už je za námi. Ale Big Dakar! pokračuje. Ještě na nás čeká přesně polovina cen a jedno losování, který…

Začni s beatboxem. Sleduj tutoriály Tinyho Beata na YouTube!

Začni s beatboxem. Sleduj tutoriály Tinyho Beata na YouTube!

Chceš se naučit beatbox nebo se jen zlepšit? Teď se ti naskytla ta pravá příležitost! Přečti si náš rozhovor se…

Marek Holeček expedice Nepál 2018

Marek Holeček expedice Nepál 2018

Expedice do Nepálu z první ruky! Přímo z pera Máry Holečka a my i ty máme to štěstí, že zrovna zde na Big Shock! blogu.…

Co říkáte na nový Challenge Accepted limitky?

Co říkáte na nový Challenge Accepted limitky?

Už nějakej ten týden jsou v oběhu dvě nový příchutě. Ananas-kokos a káva-granátové jablko vzaly pulty útokem. Pojďme se…

FIFA 22

FIFA 22

Dneska se podíváme na zoubek hře, která se dá označovat za jednu z nejhranějších her na všech konzolích už pěknou…

Adrenalin Challenge je tady! Rozhovor s Ondrou Urbanem.

Adrenalin Challenge je tady! Rozhovor s Ondrou Urbanem.

UŽ JE TO TADY !!! První ze 4 výzev: Adrenaline Challenge zná svý výherce. O těch ještě uslyšíme… Teď, se ale podíváme,…

Exkluzivní rozhovor s Martinem Macíkem

Exkluzivní rozhovor s Martinem Macíkem

Utekl ti livestrem s Martinem Macíkem? Sleduj záznam, kde jsme se nespokojili s obyč storkama z Dakaru.

Velké odhalení Riot Games. Blíží se seriál, obdoba Overwatch a ještě víc!

Velké odhalení Riot Games. Blíží se seriál, obdoba Overwatch a ještě víc!

Naprosto neuvěřitelné! Brutální nálož oznámení nám dnes nad ránem nachystalo herní vývojářství Riot Games, které se…

Ohlédnutí za nabušeným herním rokem 2019: Nové konzole nebo obří Fortnite

Ohlédnutí za nabušeným herním rokem 2019: Nové konzole nebo obří Fortnite

Rok 2019 se blíží svému konci. Pojď se podívat na to nejzajímavější a nejdůležitější, co se za uplynulých skoro 12…

Buď jako oni Kup si Merch

Nakoukni do našeho novýho e-shopu a už nikdy neřeš co na sebe! Hledej ty nejlepší čepice, trička, mikiny a další věci přímo tobě na míru.

Kupuj na meatlfy.cz
Kšiltovka Batoh Tričko Tílko